iPhone 6 en iPhone 6 plus

Dinsdag werden de nieuwe iPhones gepresenteerd door Apple: de iPhone 6 en de iPhone 6 plus. Wat is er precies veranderd sinds de iPhone 5?

 

  • De schermen. De toestellen hebben een duidelijk groter schermformaat dan de voorganger(s). De iPhone 6 heeft een 4,7 inch scherm en de iPhone 6 plus een 5,5 inch scherm. Een groter scherm maakt het bekijken van foto’s en video’s meestal een stuk aangenamer. De schermen zelf hebben ook een iets hogere helderheid en witbalans. De kleurweergave is hetzelfde gebleven, evenals de scherpte.
  • Het design: de nieuwe iPhones hebben ronde randen en zijn dunner dan de voorgangers. De achterkant bestaat uit aluminium. De ronde volumeknoppen zijn vervangen door langweprige knoppen en zijn ook dieper verwerkt in de rand.
  • De camera is, in tegenstelling tot de verwachtingen, niet heel erg veranderd. De 8mp camera zou volgens Apple wel een betere chip hebben waardoor je sneller scherp kunt stellen. De iPhone 6 plus heeft wel een optische beeldstabilisatie in plaats van een softwarematige.
  • De iPhone 6 plus heeft een landscapemodus waardoor je apps op een andere manier kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de agenda tonen waarbij je een overzicht ziet van de gehele dag en een afspraak rechts in beeld hebt.
  • Beide iPhones hebben een A8 processor, met een M8 coprosessor. De processor is 50% energiezuiger dan zijn voorganger. Volgens Apple zorgt dit voor een aanzienlijk langere batterijduur.
  • Allebei de nieuwe iPhone modellen hebben daarnaast ook een NFC chip, wat mobiel betalen mogelijk maakt.

iPhone 6 plus

In Nederland zullen de iPhone 6 en de iPhone 6 plus vanaf 26 september beschikbaar zijn. De iPhone 6 heeft een prijs vanaf 699 euro en de iPhone 6 plus vanaf 799.

 

 

You may also like...